Dugnad og luestrikk mellom slagene

Dugnad ….

” Ordet stammer fra norrønt dugnaðr «hjelp, god gjerning, kraft».

Om det er den som blir spurt om å være så snill å kunne delta på dugnad eller den som inviterer til dugnad og blir sittende som en fjott alene med flere liter Bacalao – Dugnad kan være noe dritt , men så fabelaktig også.

I det øyeblikket man har satt barn til verden er man ” Dømt til å være med på dugnader “. Allerede fra barnehagen er det kakebaking og lekestativer som skal monteres. Gjennom barneskolen baker man boller med og uten rosiner. Hjelpes om barna så begynner med sport. Da er det full fart med loddsalg , flaskeinnsamling og overnatting på harde gymsalgulv på utallige skoler. Ungdomskolen fortsetter man med flaskeinnsamlinger , loddsalg og kjøper selv 80 ruller med dopapir for å støtte klassetur.

Når man har nådd min ærbødige alder og ungene har fløyet hjemmefra så er man endelig fri inntil man jaggu oppdager at man trenger å samle sammen til dugnad selv.

Her har det vært Operasjon Riv Uthus – og jeg er takknemlig for all hjelp fra venner og familie.

Selvsagt må det begynne striregne innimellom slagene. Da har det bare vært å hive på seg regnjakken og fortsette.
Det ser ut som en orkan har dundret over Camp Lykke, men det går fremover, dog sakte. Man merker man ikke er 22 lenger for stadig flere kroppsdeler begynner å knirke og man oppdager man har vondt i muskler man knapt ante man hadde.

Luen Gråvær passer perfekt på høstdager som vi har kommet inn i nå. Den er kjapp å strikke og har super passform. Garn fra Svarta Fåret , men andre garnkvaliteter kan selvsagt brukes. Oppskriften får du kjøpt her 

Oppskriften koster 30,- og sendes på mail som PDF

SONY DSC

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg