Mitt lille dukkehjem forvandles til Fort Knox med full Lock Down

Akk …

Mitt lille dukkehjem forvandles hver 31 Oktober fra ett bittelite hjem med levende lys i vinduene til noe som ligner på ett fraflyttet og glemt hus.

Rene Fort Knox i full Lock Down.

Det trekkes for gardiner, utelysene slukkes og lys i lykter utenfor tennes ikke den dagen.

Man har lyden på TV så lavt at man må følge med på underteksten for å få med seg handlingen , lampen er rettet rett mot strikketøyet i fanget og man krysser fingrene for at Snuble ikke skal avsløre at vi er hjemme ved å bjeffe når små spøkelser står spente på trappen.

Jeg har ikke så mye i mot Halloween egentlig. Er nok mere at etter en stresset dag så foretrekker man å rusle rundt i pysj og ta livet med ro – Og for å være helt ærlig … Jeg har jaggu ikke råd til Halloween.

Da jeg var barn – og mine barn … så gikk vi Julebukk. Mamma hentet frem sin rødeste leppestift og gav oss fine røde roser i kinnene , på med hjemmestrikket nisselue , gode varme votter og en fjøslykt pappa hadde hentet fra loftet. Vi fikk mandariner og polkagriser – og noen ganger biter av hjemmebakt kransekake med glasur på og en sjelden gang litt sjokolade. For en lykke !!!

I dag er det ukesvis med reklamer for dekor som kan skremme nattesøvnen fra meg og snop med priser pr hekto som definitivt skremmer vettet av meg og gjør slik at man som en godt voksen dame lister seg rundt hos seg selv og gremmes over og har dårlig samvittighet for at man prioriterte 2 pakker gjær,1 liter melk, 1 pakke kjøttdeig og en boks kattemat fremfor snop til Halloween.

Dels er det nok også fordi jeg ikke har sansen for å feire død og millionene av kroner som kunne blitt brukt på annet.

Første søndag i November skal jeg og Snuble rusle oss bortover å sette lys på graven til pappa – og ta oss en stille Allehelgensaften sammen med han.

Uansett hvordan du har brukt dagen i dag … Ønsker en trygg og gruff fri natt og håper vi sees til morgenkaffen

Må bytte litt på dagene og ta Fredag på forskudd

Snøft suse !!!

Det blir fra i morgen av full fart og stormende jubel ( forhåpentligvis ) med ymse i en god stund fremover så jeg må bytte litt på dagene og ta Fredagstilbudet for alle mine i dag og som medlem finner du tilbudet for fredagen Her ellers finner du oppskriften på SAGA Damevotter Her

Di strikkes kjapt på pinner nr 3.5 – 4 mm og med ren ull så varmer di godt en kald vinterdag.

På toppen av Full Fart så er det nettopp kommet ett bittelite hakk i ett rugeegg så spenningen er stor på om det blir småttiser av Pavlovskaya disse dagene.

Med Snuble i hus som Fosterfar så er det ikke noe problem, men jeg er en smule skeptisk til Pus som har ett jaktinstinkt en Røyskatt ville grått av misunnelse over.

Ønsker dere alle en superduper og trygg torsdag og håper vi sees mellom slagene.

Saga Damevotter

Bedre sent enn aldri …

Snøft suse …

Det har vært en skikkelig Full fart fredag og nå skal jeg straks … æsj … hive meg rundt med den gørre kjedelige fredagsvasken , men så … juhuuuu … blir det god stolen og strikketøyet.

Jeg kan dessverre ikke påberope meg at jeg er noen gluping når det kommer til kjøp av bil og med min økonomi så blir det så som så med hva slags sak man ender opp med. Jeg er jo såre fornøyd bare den har 4 hjul , bagasjerom stort nok til Snuble og guttungen sin Caiser og vindusviskere som fungerer.

For en tid tilbake siden kom man fra tur og skulle ut på hovedveien fra en sidevei. Hardt høyre og gassen i bånn. Poff & Blårøyk så smalt det ! Jeg var ett øyeblikk var sikker på at ett Widerøe fly hadde falt ned på oss. Turen hjem gikk i 23 km t og med en svartrøyk bak en indianer ville grått av ren misunnelse over.

Etter superduper tur med bikkjene og guttungen i dag – og frem / tilbake turen i hele 48 km i nedoverbakke så husket jeg endelig å sprette innom Verkstedet.

Der fikk di skiftet en slangedings til turbo ett eller annet og … Huiiii .. så det går. Ikke bare fikk bilen fart på seg , men det gjorde jaggu kronene også på den stakket stunden det tok å skifte dingsen.

Jeg skulle legge ut fredagstilbudet tidligere , men det ble bare tull med meg. Heldigvis er det aldri for sent for noe.

Ut fredagen er Grete på tilbud Her

Blir kjempeglad for delinger – og for bilder av ferdigstrikket Grete Her

Ønsker dere alle en superduper fredag og håper vi sees mellom slagene

 

Regn , regn og jaggu mere regn … Perfekt dag for strikking

Det regner og regner. Det høljer ned og vinden river og sliter fra alle kanter.  Turklær og sko stormtørkes mellom turene med Snuble og jeg benytter tørketiden til å strikke.

Fort gjort bli smålei av guffent vær fra morgen til kveld dag etter dag , men det er jo perfekt vær for levende lys , fyr i ovnen og strikketøyet.

Jeg surrer litt rundt med husvask etter besøk av to Texas Rangers , fått satt på en maskin med sengetøy og nå blir det å strikke ferdig di nye vottene mens Snuble slapper av på sofaen.

Ha en superduper dag. Sees mellom slagene

Oppskrift på Isbjørn luen er på tilbud ut dagen og fås her

Flere av mine design finner du HER

 

 

 

Snøft Suse … Kanskje kanskje man får sjansen igjen

Snøft suse !!!

Har vært i øsende pøsende regn og blåst ute på kjempefin tur sammen med min sønn , hans Caiser og Snuble. Det er rene lykken å se di to Knoll & Tott løpe fritt og leke. Nå har Snuble inntatt sofaen foran ovnen og jeg prøver få ned hjerterytmen til ett mere normalt nivå etter jeg sjekket mail og der var det jaggu …

Mail fra ett Forlag.

Kjempehyggelig mail med at di gjerne vil se hva jeg har designet i det siste.

Jeg har hjertet i halsen – og krysser alt som krysses kan for at di vil ta sjansen med meg.

Det hadde vært så superdupert å kommet seg i gang igjen. Å føle anerkjennelse for det man designer , spenningen om alle di strikkeglade vil like det, gleden og stoltheten når det kommer bilder av ferdigstrikk i FB Gruppen min

Nå skal jeg finne meg ett par tørre lester , kaffekoppen og strikke ferdig di nye vottene.

Ønsker dere alle en superduper dag og håper vi sees mellom slagene

Du .. Durek … Påførte jeg meg selv kreft ?

Snøft suse !!!

Etter en ny lang natt med svettetokter , angst og altfor lite søvn så møter man en ny dag med overskrifter igjen med alt bubbelet du lirer ut av deg.

Jeg levner liten tvil om at du må være revet rett ut av Tusser & Troll.

” – Uten alkohol og narkotika ville jeg ikke vært her i dag “ … Durek Verrett

Du … Durek … har det vært mye Fleinsopp i salaten ?

” Han kan også opplyse om at kreft er selvpåført, og tilbyr behandling gjennom å spørre kreftsyke: ” Why do you want this cancer ? ” Den selverklærte sjamanen hevder at han er i stand til å kommunisere med kreftrammede organer    Han skriver blant annet at han kan «kommunisere med skygger», og at de kan fortelle ham årsaken til kreft. Verrett hevder at dødelige sykdommer kan oppstå som et resultat av at vi ikke lenger ønsker å leve, er i ett ulykkelig ekteskap eller vantrives med sin jobb “

Riktignok stresset jeg mye for å få butikken til å gå rundt og jeg satt i ett lite lykkelig ekteskap med Triste Gufas , men at Det skulle få meg til å påføre meg selv Kreft ?

Å skulle ville gjøre 2 barn morløs fordi jeg Selvpåførte meg kreft med all den smerten , redselen og livet på rakkadeis i ettertid ?

Du må jo være peise sprø !!!

Da jeg satt alene på Tromsø UNN og var livredd før første operasjonen … Hadde du da kommet ruslende og spurt   ” Hvorfor vil du ha denne kreften “ og insistert på å kommunisere med svulsten som var på størrelse med en basketball og satt i livmor og eggstokker så hadde jeg klasket til deg.

Det er 1 mnd siden siste kontroll og det er den tiden jeg trenger ha for å gi slipp på angsten Før kontrollen og samle krefter og mot til neste. Jeg var akkurat der og hadde begynt designe igjen , ha bittelitt nattero og hodet gikk ikke på høygir. Så blir man bombadert overalt fra med synnsyke påstander fra deg din fjott som burde vært reddet fra deg selv – og selv hvor sinnsykt det er så klarer du snike deg inn i knotten min og det er som å treffe en murvegg av flashback av smerter og angst.

” Barn påfører seg selv kreft fordi di ikke ønsker leve lenger “

HVA tror du ett slikt utsagt gjør mot alle di foreldrene som sitter ved sykehus sengen til sitt kreftrammede barn eller som har mistet sitt barn i kreft ?

Det er så man klør etter å bryte Ett av di Ti Bud …

Jeg håper bare så inderlig at du ikke klarer snike deg inn i knotten til andre og påføre dem mere smerte og angst. Det er annet jeg håper inderlig på også for deg , men det passer seg ikke på trykk. Om du er i nærheten en gang er du Velkommen innom en kjapp tur så kan vi ta oss en liten prat.

Luen Rosa Sløyfe ligger gratis på Strikkoteket

Det kan gis noen kroner for oppskriften til Kreftforeningen her

Du Durek …. Om du er i nærheten en gang er du Velkommen innom en kjapp tur så kan vi ta oss en liten prat.

Snørose … Nye damevotter

Siden Europris hadde – 30 % på ren ull så måtte jeg jo bare kjøpe noen … uhmmmm … få nøster og det ble vottene Snørose av det ( noe av det ha ha ha )

Jeg har rett og slett ikke råd til dyrt merkegarn og jeg synes Sportsgarnet 100 % ren ull er godt å strikke av. Siden jeg designer nye oppskrifter og prøvestrikker mye – og gir mye bort – så passer det kjempefint.

Vil du strikke dine egne par av Snørose så finner du oppskriften HER   Kjempekos om du vil legge inn bilde etter hvert HER

Nå blir det en liten tur ut med Snuble for å lufte oss begge to før jeg må .. grøss … ta en liten fredagsvask av huset før jeg endelig kan sette meg ned med ideer til noe nytt som surrer rundt i knotten.

Hva liker du best å strikke ?

Hva strikker du mest av ?

 

Kaffe i koppen og klar som en hakkespett til en ny dag

En smule grått ute denne fredagsmorgenen , men har kaffe i koppen og er klar for å ta i bruk en ny flott fredag.

Benyttet meg av salget Europris hadde på garn og holder på å prøvestrikker ett par nye votter. Det er så spennende hver gang med nytt design for det hender at det er stooor forskjell på hvor fornøyd man blir fra hvordan det ser ut på ruteark i forhold til det er ferdigstrikket.

Siden det er fredag har jeg lagt ut tilbud på EVIG Grytelapper Her som varer ut fredagen. Synes svaner er så vakre og det er noe rørende ved at di holder seg til sin partner livet ut derfor fikk di navnet Evig …

Nå blir det en smule husvask , ut på tur med Snuble og deretter strikke ferdig vottene. Ønsker dere alle en finfin og trygg fredag. Sees mellom slagene 🙂

Å møte en illsint liten jævel …

Snøft suse !!!

Snuppeluppa oppi bakken har hønepøbler og bad meg gå å sjekke til di og lukke dem inn for kvelden. Siden knotten min er som den er ble det skrevet sirlig opp på Post It , tavle på kjøleskapet og med alarm på mobilen.

La fra meg strikkingen , heiv på meg tøflene og tuslet i vei for å fullføre oppdraget.

Ettersom jeg allikevel skulle ut og Snuble hadde tatt kveld på sofaen syntes jeg det var kjempe lurt å rusle på Prix etter Oppdrag Hønepøbler.

Klokken er i skrivende stund 17.59 og mørket har seget innover Lofoten. Refleksene dinglet hit og dit – og jeg surret meg ferdig på Prix og ruslet hjemover igjen.

Jeg er ytterst sjelden ute uten Snuble og tuslet nok litt i min egen verden da jeg har nytt design som jeg prøvestrikker og grublet litt over det der jeg gikk.

I det jeg svinger inn mot Havnegata hopper en illsint liten jævel ut av buskaset til naboen på meg.

Uten forvarsel eller provokasjon … Hvordan kan man provosere noen med sitt blotte nærvær når man ikke vet vedkommende Er der engang ?

Han treffer meg like under venstre kne før han like – om ikke enda mere forbannet bytter om til høyre legg.

Jeg var mere forvirret enn om jeg skulle ha våknet opp en morgen og blitt blond i løpet av natten.

Med En pakke egg , 2 Tuborg og Friskies kattemat var det ikke aktuelt slenge posen virkårlig fra seg og da jeg skulle sette den forsiktig ned hoppet han like godt opp og tok ett godt tak i høyre underarm.

Å prøve prate fornuft til en liten sprett som er forbannet som ett bombefly er bare bortkastet energi , men jeg gjorde ett tappert forsøk etter jeg hadde fått ett godt grep i nakken på fjompen.

Han så på meg , ristet på knotten og sprellet med beina.

Da han hadde roet seg noen hakk slapp jeg han pent ned igjen med en hyggelig, men bestemt formaning om å kutte ut med en slik bedriten oppførsel.

Han er på størrelse med hodet til Snuble , lys beige i farven og småkrøllete – og stakk i hundreoghelvete opp mot Doktor bakken. Hadde halsbånd, men i kampes hete så sjekket jeg det ikke nærmere.

Her er det ett hull her og der i buksa og jakken – og jeg får nok ett par blåmerker i løpet av kvelden, men berget Tuborge`n og eggene.

Han jogget av sted før jeg fikk surret meg til å finne en måte å ta vare på han på. Innlegg lagt ut i Oppslagstavlen lokalt så får man bare krysse fingrene

 

 

Skal du delta på Julemesse eller har du en stor omgangskrets ?

Da er Grytelapper en super ide å strikke og Hvem trenger vel ikke skikkelige gode grytelapper ?

Alle er strikket på rundpinne i 100 % bomull. Di blir doble og gode – og man risikerer ikke brenne seg når julematen skal tas ut av steikeovnen.

Åhhh Julemat …. Nå er det nesten så jeg kan kjenne lukten av både ribbe og pinnekjøtt 🙂

Di fleste oppskriftene er på Salg hos Smevik Design på Strikkoteket og lastes direkte ned derifra – Og i morgen er det atter fredag og Her blir det som vanlig hver fredag lagt ut ett design på Tilbud for medlemmer der. I morgen blir det oppskrift på helt nye grytelapper.

Blir hoppende glad og takknemlig om du deler videre 🙂

Ha en superduper og trygg torsdag.