Ikke bare bare være liten gutt , våt og kald

Snuble var storfornøyd ute på tur helt til det begynte å regne.

Vi tusler rundt i så sakte fart at det er ikke snakk om å miste en enste kalori , men i det det begynner å regne får han jaggu fart på seg. Strake veien rett hjem og rett på plass foran ovnen. Ikke bare bare være liten gutt, våt og kald 🙂

Og han vet snurre meg trill rundt så fyr i ovnen ble det selv om det fortsatt er Plussgrader ute.

Rydder så smått oppi garn kaoset og strikkepinner. Har nok pinner i 3.5 mm til resten av livet og garn får man jo aldri nok av.

Luen Stjernedryss koster 28,- og lastes direkte ned Her. Den har super passform og er rimelig grei å strikke.

Ønsker dere en superduper mandag og håper vi sees mellom slagene 🙂

 

 

En nydelig søndag

Det har vært en fantastisk flott søndag. Super tur i marken med Snuble og nå ligger han foran ovnen som vanlig og snorker så det durer i veggene. Det er ett vakkert syn å se han løpe fritt rundt. Hvem av oss to som er lykkeligst da er ikke greit å vite.

Solen har skint fra skyfri himmel , men nå velter skodda over fjellene. Hønepøblene har trukket inn i hus , katta har tatt kveld i vinduskarmen og jeg skal finne frem stearinlys , noe å se på TV og strikketøyet.

Det blir nok å legge opp på Vårblomst som en venninne av meg har hintet frempå om å få i Julegave. Oppskriften får du kjøpt her til den nette sum av 28,- kroner og lastes direkte ned.

Ønsker dere alle en superduper og trygg søndag. Sees mellom slagene <3

Akk`O Ve … Hvor forsvinner årene ?

Jeg nærmer meg en slik alder at jeg kan begynne hver setning med …. Da JEG var ung !!!

Stor stas da det kom eget lokale kun med ymse spilleautomater. Donkey Kong , Pling Plong eller hva i all verden di het. Pacman var vel en av di første på banen etter Tennis hvor det var svart skjerm , 1 hvit strek i midten og en “ball” ( med en ubeskrivelig lyd ) som skulle treffe streken. Stor stas da man kunne kjenne pengene gjemt med livet som innsats i votten , godt tak i sparken og hard driv mot sentrum og Video sjappa for å få låne boks og spill.

Angsten for at storebror skulle vinne var nok det som var det heftigste.

Mamma laget pizza hvor jeg og broder`n satte livet som sats på at 50 % måtte ha ditt og datt – og Ikke annet dall. At mamma klarte oppgaven med glans og ikke stakk av er ett Under 🙂

Pacman leggings og lue kom etter vandring i tankene fra år tilbake og fås kjøpt her

SONY DSC

Gratis strikkeoppskrift på tøff lue

Det ble lastet ned i løpet av bare få timer flere hundre ganger da jeg la ut Rosa Sløyfe Luen til gratis nedlastning – og tilbakemeldingene kunne man telle på En hånd.

Det er en nydelig lørdagsmorgen , solen skinner , det er kjølig i luften og jeg skal sammen med Snuble gjøre det beste ut av denne dagen også.

Det blir tur i marken med Snuble , pils i dunjakken på plattingen mens hønepøblene kakler rundt og en rolig kveld i god stolen.

Har så mye reste garn i ymse farger at jeg skal legge opp på LYNG pannebånd og pulsvarmere  Fint sett å ha liggende til venninne gave eller julegave.

Den tøffe grå luen har jeg satt til Kr 0,- på Strikkoteket og kan lastes direkte ned der

På Facebook siden min Smevik Design legges det støtt og stadig ut tilbud på mine design

Ha en superduper lørdag. Sees mellom slagene 🙂

 

Hvorfor sier man … Endelig fredag ?

Hvorfor sier man … Endelig fredag ?

Endelig fredag innebærer husvask, klesvask, sengetøyskifte og alt man ellers i uken ikke rekker og som man utsetter til fredag og når endelig fredagsettermiddag så kommer er man som en ballong luften sakte har sivet ut av 😉

Solen skinner , himmelen er lyseblå og Snuble fornøyd etter kjempefin tur i marka. Jeg har tvunget meg selv gjennom en brøkdel av fredagens Må gjøre og har bestemt meg for at jeg tar jaggu helg nå for jeg fant garn i en pose jeg hadde glemt av og fargene er så fine at det blir Blomst pannebånd og pulsvanter i stedet for mere kjedsommelig Må gjøre på Fredag plikter.

Oppskriften finner du her

Ha en superduper fredag. Sees mellom slagene

 

 

Overgangsalderen … Man sparer jaggu penger på Strømmen

Overgangsalderen var noe jeg overhodet ikke ofret en tanke og hadde aldri sett det for meg at knapt fylt 45 så var man havnet midt oppi det.

Det var Poff & Blårøyk !!!

Etter 17 timer på operasjonsbordet våknet man opp og første tanken var jaggu ikke … Lever jeg ? Sprakk svulsten ? Ble di kvitt all kreften ? MEN … Søkke så varmt det er !!!

Selv om det er logisk at når eggstokker og livmor røskes ut så smokker man rett inn i Overgangsalderen , men Hallooo … Hadde vært knall om noen hadde sagt det på forhånd 🙂

Da Tingenes Tilstand eksploderte var jeg så heldig å få kjøpt dette bittelille dukkehuset fra 1885 og med Snuble i hus minner det mere om ett hundehus med innlagt strøm og vann 🙂

 

 

En del av Verden rundt meg som venner , familie og folk på gaten utrykte sin dype bekymring over at jeg måtte da få en sykt høy strømregning med ett så gammelt hus – og ryktene her på stedet kunne jaggu også fortelle at tidligere beboere hadde nesten frosset lukt i hjel.

Grøss & Gru for en ublid skjebne !!

Jeg fyrer i ovnen for Snuble sin skyld. Han er en smule bortskjemt og elsker varme. Han ligger foran ovnen og jeg sitter med strikketøyet i god stolen foran ett åpent vindu så vi har inngått ett visst kompromiss han og jeg. Jeg tusler rundt og holder på å kveles av Oiii så varmt – takket være nettopp overgangsalderen og for å holde humøret oppe så tenker jeg … Det er ikke så ille at det ikke er godt for noe. Iallefall hver gang jeg får strømregningen 🙂

Så hos meg får hele kaoset med overgangsalder en Stjerne 🙂

Luen Stjerne er strikket i Karisma fra Drops Garnstudio og har super passform. Oppskriften får du kjøpt Her

 

Votte dilla

Snuble og jeg har vært på fin tur , en maskin med skittentøy straks ferdig og rekker henges opp før man spretter av sted vestover på kontroll. Luftslangen til turboen er en smule gåen så den stakkars bilen min går ikke så kjapt som den burde – og jeg må kjøre litt tidligere enn man egentlig trenger.

I kurven er det lagt garn og pinner til Janne damevotter i tilfelle lang kjedelig ventetid. Av erfaring vet man jo at venterommet er gørre kjedelig , magasinene som ligger er vanligvis 1 års gamle Se & Hør, Tungtransport Magasinet og Ukeblader hvor alt av oppskrifter på kaker og strikking er revet vekk.

Ønsker dere alle en superduper dag. Sees mellom slagene <3

Oppskriften på Janne får du kjøpt her

MÅ man elske sitt eget kjøtt og blod ubetinget ?

 

Er man dømt fra første trekk av luft til å holde ” I Gode & Onde Dager ”  fordi man er av samme kjøtt og blod ?

Det er stadig i Nyhetene … bror stakk søster i ryggen med kjøkkenkniv …. tante slo i hjel hele gjengen og naboen i samme slengen.

Man er av samme kjøtt & blod … Det lærte man fra tidlig barnsbein. Blod er tykkere enn vann !!!

Er det det ?

MÅ man elske sitt eget kjøtt og blod ubetinget ?

Man graver ikke en skyttergrop bare for sikkerhetsskyld  og avventer overrasket granatangrep fra sine egne da man lener seg hardt på … Det er ens eget kjøtt og blod.

Intriger , drama og løgn i Ymse Ukeblader , Google og Fake News om Ett menneske man ikke har noen tilknytting til (  bortsett fra selvsagt Tommy Lee Jones som jeg hardnakket ville forsvart uansett. Snadder type !!! ) lar man ikke sige innover seg, men når det kommer fra sine egne … ?

Det er ubeskrivelig mange grunner til at enkelte velger bort sine egne.

Små uenigheter om favorittfargen på en jumper og tilbehør er neppe noen storveis grunn til å snu ryggen til noen for godt.

Søster – Bror ? Bror – Søster ? Utvidet slekt som tante og onkler ?

Man velger bort apati , skuffelse og sinne – og finner fred med det.

Kan man elske en venn høyere, være lojal og ha empati selv om man har valgt Sine Egne bort ?

Gjør det deg til ett dårlig menneske – utpreget hatefull , apatisk og full av gruff ?

Man våger være ærlig mot venner og man fremhever det gjerne, men mot sin egne … Velger man bort ærlighet for å holde ” Fred i leiren ” eller våger man velge Ærlighet med alt det kan medføre av kaos og gruff ?

 

 

 

 

 

Når angsten atter prøver få overtaket

Når angsten atter prøver få overtaket bruker jeg prøve skyve det vekk med alt mulig som å tenke på Nordstjernen eller den gamle norrøne «Leiðarstjarna», nemlig stjernen som viser leia / retningen, men Det igjen får meg til å gruble videre.

Hvilken lei / retting ?

Jeg har følelsen av at jeg har prøvd høyre, venstre , rett frem , sikk sakk og jaggu 2 steg tilbake, men ikke faen … Den Leiðarstjarna er jaggu ikke bare bare å skulle prøve følge i støytene.

I morgen er det tid for min første 6 mnd kontroll etter flere år med kontroll hver 3dje mnd.

Når jeg hadde i flere år hver 3dje mnd så måtte jeg syte om Det, men jaggu ble det verre oppi knotten min da det endelig ble hver 6 mnd.

Det gikk ikke opp for meg med En gang, men når det nærmet seg 3 mnd og ingen innkallelse kom så kom alt annet sigende ubønnhørlig innover.

Tryggheten var plutselig revet vekk. Vell … Trygghet har vel strengt tatt ikke vært noe siden 2015.

Hvert steg videre mot hver nye dag begynte kjennes ut som unødvendig for Denne gang … Denne gang Må man jo få negativt svar igjen.

Det henger overhodet ikke på greip og selv om jeg ikke er den skarpeste kniven i skuffen så skjønner da også jeg at når livmor og eggstokker er fjernet så er di borte vekk og skulle man få diagnosen Kreft i eggstokker og livmor Igjen så er man storveis kandidat til å havne på forsiden på Tidenes Medisinske Magasin , man ville blitt betalt for å ha blitt forsket på og man ville hatt Hollywood på jakt etter Tidenes film.

Men oppi knotten min …. Pøh … Der henger ikke mye på greip når angsten sitter på venstre skulder, fniser og hvisker … På`n igjen  !!!

Som Jeppe På Berget og Føniks på En som samme gang.

Snuble har fått løpe fritt i flere timer og ligger foran ovnen i stuen. Jeg har lyst til å sette meg ned å designe noe nytt. Jeg har lyst legge opp på pinner med nøster jeg nettopp har sprettet magebåndet på. Lyst til å rope høyt, hive noe i veggen, bli forbannet. Gråte mot En trygg brystkasse som ett barn som har tippet på sykkel, men telefonen er slått på lydløs , ytterdøren låst. og Jeg … Jeg sjekker konstant klokken mot Når jeg må kjøre vestover i morgen for kontroll mens jeg prøver phsyke meg selv opp om med …. I morgen vil det bli den beste dagen i mitt liv 

Leiðarstjarna / Nordstjerna

Oppskriften får du tak i Her 

 

 

Superfine pannebånd

Mandagsmorgen og jeg er klar som en hakkespett til å ta i bruk en helt ny uke. Solen skinner , 1 grad ute og her fyres det i ovnen.

Oppskriften på disse superfine pannebåndene som du kan pynte med hva du måtte ønske er forbedret og forhåpentligvis enklere å forstå nå. Di er fra min Strikkekalender jeg gav ut i 2015. Dessverre er det ikke beskrivelse av hvordan blomsten hekles da jeg knoter når det kommer til hekling 🙂

Di har veldig god passform og oppskriften får du kjøpt her